سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

3854300-50313

با ما در تماس باشید

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

میلگرد آلیاژی چیست؛ انواع میلگرد آلیاژی را بشناسید

یکی از پر مصرف ترین محصولات صنعتی در دنیا است که با ترکیبات آلیاژی و آهن ساخته می شود. از این میلگرد در ساختمان سازی، خودرو سازی، پتروشیمی و … استفاده می کنند. میلگردهای آلیاژی انواع مختلفی دارند که با توجه به شکل ظاهری، روش تولید و … می توان آن ها را به دسته های مختلفی تقسیم کرد.

در ایران برخی از کارخانه ها فولاد آلیاژی را با کیفیتی بالا تولید می کنند. انواع میلگردهای آلیاژی شامل آلیاژهای قالب پلاستیک، میلگردهای آلیاژی هاردکروم، میلگرد استیل، فولادهای فنر، فولادهای مقاوم به حرارت و … هستند که هر کدام با توجه به مشخصات فنی و خواصی که دارند دارای کاربرد ویژه ای هستند.

با انواع فولاد استفاده شده در ساخت میلگرد آشنا شوید

در واقع فولاد آلیاژی مقدار زیادی آهن است که با چند فلز آلیاژی ترکیب شده، انواع فولادی که برای ساخت میلگرد مورد استفاده قرار می گیرند به چهار دسته اصلی فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، فولاد ابزار و فولاد تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها زیر مجموعه های مختلفی دارند.
فولاد کربن: این نوع فولاد در ترکیب خود فقط کربن دارد، فولاد کربن اغلب 2 % یا کمتر از 2% کربن دارد با این حال بسیار قوی و با دوام است.

این فولاد به دلیل عدم وجود عناصر دیگر شامل طبقه بندی آلیاژی نمی شود و خود شامل فولاد کربن کم، کربن متوسط و کربن زیاد می شود.
فولاد ضد زنگ: فولاد ضد زنگ با توجه به خواصی که دارد در ساخت تجهیزات پزشکی و لوازم آشپزخانه ای کاربرد فراوانی دارد از این رو بسیار حائز اهمیت است.

انواع فولاد ضد زنگ شامل آلیاژهای مارتنزیتی، آلیاژهای آستنیتی و آلیلژهای دوبلکس است.
فولاد: فولاد در واقع ترکیب آهن و چندین عنصر است، وجود این عناصر سبب بروز ویژگی های خاصی در محصول نهایی می شود که با کم و زیاد کردن یک عنصر می توان ویژگی های آن را تغییر داد.
فولاد ابزار: از این فولاد برای ساخت انواع فولاد ابزار استفاده می شود که بسته به نوع عنصر اضافه شده کاربرد آن مشخص می شود.

#حتما بخوانید                پیشنهاد کارشناس فولاد مهراد: کاربردهای میلگرد 16 چیست؟

 

میلگرد آلیاژی چیست؟

میلگرد به دلیل کاربرد گسترده ای که دارد از اهمیت ویژه ای برخودار است از این رو ترکیبات آن می تواند تاثیر بسیاری در خواص و ویژگی های آن داشته باشد.

میلگردهای آلیاژی در واقع همان میلگردهای ساده هستند که در سه مدل Mo40، ST52 و ST57 تولید و به بازار عرضه می شوند. هر یک از میلگردهای آلیاژی با توجه به ترکیباتی که دارند دارای کاربرد متفاوتی هستند که در هنگام خرید باید به نوع، ابعاد، ضخامت و … آن توجه کرد.

میلگرد آلیاژی در ترکیبات خود آهن، کربن، کروم، نیکل، مولبیدن، مس، منگنز، وانادیم و … دارد که هر کدام خواص ویژه ای دارند و بسته به میزانی که استفاده می شود می توانند کاربرد آلیاژ را تغییر دهند. انواع میلگرد آلیاژی را می توان براساس روش ساخت، درصد آلیاژ و نوع آلیاژ دسته بندی کرد.

 

 

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس روش ساخت کدامند؟

میلگردهای آلیاژی با توجه به روش ساختی که دارند به دو دسته آلیاژ سازی و ترمکس تقسیم می شوند. در روش ترمکس میلگرد طی فرآیند نورد گرم تولید و به سرعت با آب و نمک خنک می شود از این رو بسیار مقرون به صرفه است، در این روش ترکیب آلیاژی میلگرد بسیار متفاوت است و همین امر سبب شده میلگرد آلیاژی تولید شده به این روش مزیت بیشتری داشته باشد.

در روش آلیاژسازی میلگرد پس از نورد گرم به آرامی سرد می شود از این رو مقاومت درون و بیرون یکسان است، میلگرد آلیاژی که با این روش تولید می شود مناسب سازه های تحت فشار، مناطق زلزله خیز و … است.

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس روش ساخت

 

میلگرد آلیاژی و میلگرد غیر آلیاژی چه فرقی با هم دارند؟

همانطور که گفته میلگردهای آلیاژی با توجه به ترکیباتی که دارند دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و تفاوت اصلی آن ها با میلگردهای غیرآلیاژی در مقدار کربن، فرآیند ذوب و مقاومت در برابر خوردگی است. طبق بررسی های انجام شده میلگردهای آلیاژی به دلیل اینکه در ترکیب خود عناصر ضد خورنده دارند در برابر خوردگی بسیار مقاوم نر هستند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول