ورق رنگی، ورق گالوانیزه پوشش داده شده با روی است. که طی یک فرآیند کاری با رنگ الکترواستاتیک، رنگ آمیزی می گردد. این ورق طی، فرآیند پوشش با زینک در برابر عوامل خورند عایق بندی می شود. سپس با لایهای از رنگ الکترواستاتیک رنگ آمیزی می گردد. که در نهایت به زیبایی و استحکام ورق افزوده میشود. ضخامت ورقهای رنگی معمولاً از 0.18 تا 0.7 میلیمتر متغیر است و با بیش از 15 رنگ، با عرض ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتیمتر تولید و به بازار عرضه می گردد.
ورق گالوانیزه رنگی طی مراحل مختلفی در کارخانه تولید و به بازار عرضه می گردد. که در ابتدا شمش بلوم فولاد طی فرایند نورد گرم حالت دهی اولیه می شود. که در مرحله بعدی ورق گالوانیزه با کیفیت طی عملیات نورد سرده رفته، رفته نازک تر می شود. و برای افزایش کیفیت با مواد پوششی روی عایق بندی می گردد. در مرحله بعد، ورق گالوانیزه پوشش داده با مواد روی با مواد چربی زدا شسته می شود. و یک لایه پوشش کروم طی فرآیند کروماژ پوشش دهی می گردد. و در آخر لایه ای از رنگ پوششی بر سطح ورق قرار گرفته و ورق رنگی فرآیند تولید ساخته می شود.
عمده ترین مراحل ساخت ورق رنگی بشرح زیر است.
در این مرحله، شمشهای فلزی در کورههای ذوب حرارت دیده و به حالت خمیری درمیآیند. سپس با عبور از غلتکهای مختلف به ورقهای نورد گرم یا ورق سیاه تبدیل میشوند.
ورقهای نورد گرم شده در مرحله قبل، از غلتکها مربوطه عبور کرده و با کاهش دما، به ورقهای نورد سرد یا ورق روغنی تبدیل میشوند.
در این مرحله، ورقهای نورد سرد وارد فرآیند گالوانیزاسیون شده و با عبور از حمام مذاب روی، به ورقهای گالوانیزه تبدیل میگردد.
شستشوی شیمیایی ورق فلزی
برای جذب رنگ ابتدا باید ورق از هرگونه چربی، غبار و مواد زائد پاک شود. این فرآیند بطور معمول با استفاده از مواد قلیایی انجام میشود. که در این مرحله، ورقها در حوضچههای حاوی مواد قلیایی غوطهور شده، سپس با آب گرم شسته و در نهایت در خشک کن، خشک میشوند.
پس از چربیزدایی و شستشو، ورق برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی و بهبود چسبندگی رنگ، کروماته میشود. این مرحله موجب میشود رنگ بهخوبی روی ورق بنشیند و در برابر عوامل محیطی دوام بیشتری داشته باشد.
در مرحله بعدی سطح ورق با مواد کروماژ، کروم کاری می شود. که قطع طی فرآیند الکترولیت در وان کروم کاری قرار گرفته و به قطب منفی دستگاه کروم متصل شده و مواد کروم از قطب مثبت طی فرآیند کروم کاری به قطع منفی یا ورق چسبیده می شود.
در این مرحله، یک لایه رنگ اولیه به ورق پاشیده شده و ورق از یک کوره عبور میکند. این رنگ اولیه که معمولاً از جنس اپوکسی یا پلیاستر است، بهعنوان آستر رنگ اصلی عمل میکند. ضخامت این لایه معمولاً بین 7 تا 15 میکرون است.
در آخرین مرحله، ورق با رنگ نهایی از جنسهای پلیاورتان، پلیاستر یا اکریلیک پوشانده و در کوره قرار داده میشود. که کوره خشک کننده موجب تثبیت بهتر رنگ بر سطح ورق می گردد. در این مرحله، ورق نهایی دارای لایههایی مقاوم در برابر خوردگی است.
ورقهای گالوانیزه رنگی را میتوان از جنبههای مختلف دستهبندی کرد، اما مهمترین دستهبندی آنها بر اساس نحوه عرضه در بازار است. این ورقها به سه شکل رول، شیت ساده و شیت فرمینگ در بازار بفروش می رسد. که در ادامه به توضیح بیشتر این دستهبندیها میپردازیم.
این ورقها به صورت رول از خط تولید خارج میشوند. که در مراحل بعدی طی عملیات برشکاری و فرم دهی به قطعات مختلف بدنه ای و تزئینی تبدیل می گردند.
در این حالت، ورقهای رول به ابعاد مشخصی برش خورده و بهعنوان ورقهای شیت ساده یا برشخورده به فروش میرسند. این نوع ورقها فرم خاصی ندارند. و با نامهایی همچون ورق گالوانیزه رنگی ساده یا صاف نیز شناخته میشوند.
ورق رنگی شیت فرمینگ به شکلهای مختلف مانند کرکره، طرح سفال، شادولاین و دامپا تولید میشوند. فرمدهی ورق رنگی طرح دار، باعث ایجاد سطحی موجدار و متنوع در این نوع ورق ها میشود.
ورق رنگی شادولاینی یکی از محبوبترین و پرکاربردیترین نوع ورقهای رنگی است. فرم ورق رنگی طرح شادولاین به شکل ذوزنقه و سینوسی است. که علاوه بر وزن سبک و قیمت مناسب، زیبایی چشمگیری دارد. این نوع ورق بهطور گسترده در تولید ساندویچپنل و سقفسازی استفاده میشود.
ورق رنگی سفال پالرمو شباهت بالایی به سقفهای سنتی شهر پالرمو دارد. که از مقاومت بالایی در برابر ضربه و نور برخوردار بوده و براحتی قالب نصب است.
ورق رنگی ذوزنقه اغلب در ساخت سقفهای شیروانی و دیوارهای سوله به کار میرود. که براحتی در سطوح مختلف نصب می شود. و در برابر عوامل خورنده شیمیایی و نور آفتاب از دوام بالایی برخوردار است.
این ورق یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین ورقهای شیروانی و نمای ساختمان است.
ورق رنگی دامپا که از دیوار چوبی لمبه الهام گرفته شده است، و بهطورگسترده در ساخت سقفهای شیروانی استفاده میشود.
ورقه گالوانیزه رنگی با ظاهری زیبا و مقاوم بطور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. بطور خلاصه عمده ترین خصوصیات استراتژیک ورق رنگی گالوانیزه شامل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، خوردگی و ظاهر زیبا است.
ورق رنگی گالوانیزه پوشش دهی شده با مواد رویی، کرومی و رنگی در برابر رطوبت از دوام بالایی برخوردار هستند. فلزات عادی در مقایسه با ورق گالوانیزه، در چنین شرایطی به سرعت دچار زنگزدگی و خرابی میشوند، اما ورقهای گالوانیزه رنگی با لایه محافظ خود، چنین مشکلاتی را به همراه ندارند. بنابراین، ورق های گالوانیزه رنگی گزینه مناسب و بصرفه جهت محیط های مرطوب است.
این ورقها برای پوشش سقف سولهها، انبارها، و کارگاهها و همچنین در نماهای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده میشوند.
از ورقهای گالوانیزه رنگی برای ساخت بدنه یخچالها، ماشین لباسشوییها، اجاق گازها و آبگرمکنها استفاده میشود.
ورق گالوانیزه رنگی در ساخت کابینتها، پارتیشنها، و تجهیزات اداری به کار میروند.
از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت ورق گالوانیزه می توان به کیفیت ساخت، روش ساخت اشاره نمود. که استفاده از دستگاه های مدرن در فرآیند ساخت ورق رنگی موجب افزایش نهایی محصول تولید شده می شود. بطور کلی قیمت ورق گالوانیزه وابسته به موارد زیر است.
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت محصول، کیفیت ساخت و روند تولید است که شامل ضخامت ورق، کیفیت مواد اولیه میباشد.
ورقهای رنگی با ضخامتهای مختلفی تولید میشوند. به عنوان مثال، ورقهای وارداتی چینی در ضخامتهای ۰.۱۶ تا ۰.۴۸ میلیمتر عرضه میشوند. افزایش ضخامت ورق موجب افزایش وزن نهایی ورق رنگی می گردد.
نحوه تولید و دستگاههای مورد استفاده نیز بر قیمت ورق تأثیرگذار است. هرچه فرایند تولید پیچیدهتر باشد، هزینه نهایی محصول بیشتر میشود.
نوسانات ارز و وضعیت بورس بطور مستقیم موجب افزایش قیمت فلزات و ورقهای فولادی می شود. بطور کلی کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار، موجب افزایش قیمت انواع ورق میشود. همچنین، تغییرات در عرضه و تقاضا، تأثیر زیادی بر قیمت ورق رنگی دارد.
میزان عرضه و تقاضا یکی دیگر از عوامل اصلی تعیین قیمت ورق رنگی است، که افزایش تقاضا برای رنگهای پرطرفدار مانند آبی و قرمز، نیز بیشتر است. که طبیعتا این ورق ها از قیمت بالاتری برخوردارند.
فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین تولیدکننده ورق رنگی در کشور شناخته میشود. این کارخانه ورقهای متنوعی مانند ورقهای سیاه، گالوانیزه و ورق رنگی تولید میکند و بخش بزرگی از نیاز بازار را تامین مینماید. ورقهای تولیدی این کارخانه با استانداردهای ملی و بینالمللی مطابقت داشته و از کیفیت بالایی برخوردارند. ورقهای رنگی مبارکه از ورقهای گالوانیزه تولید شده و با لایهای از رنگ پوشش داده میشوند. ضخامت لایه رنگی این ورقها بین ۷ تا ۲۵ میکرون است.
شرکت صنایع هفت الماس، یکی دیگر از بزرگترین تولیدکنندگان ورق رنگی در ایران است. که در استان قزوین واقع شده و حدود ۱۵ درصد از نیاز داخلی را تامین میکند. این شرکت محصولات خود را به شکل رول و شیت تولید و به بازار عرضه میکند. ورقهای رنگی رول این شرکت در عرضهای ۷۲۰ تا ۱۲۸۰ میلیمتر و ضخامت ۰.۲ تا ۱.۲۵ میلیمتر تولید میشوند.
فولاد امیرکبیر کاشان از شرکتهای برجسته در زمینه تولید ورقهای گالوانیزه، سرد و اسیدشویی است. ورقهای رنگی این شرکت بیشتر به شکل سینوسی و ذوزنقهای تولید میشوند.
این کارخانه ابتدا برای تولید لولهها تأسیس شد، اما با توسعه خطوط تولیدی خود، تولید ورق رنگی را بخطوط تولیدی خود افزوده است. ضخامت ورقهای رنگی تولیدی این کارخانه بین ۰.۲۵ تا ۱.۲۵ میلیمتر است.
شرکت ورق خودرو شهرکرد یکی از قطب های تولید ورقهای گالوانیزه و رنگی در سطح ایران است. که ورقهای گالوانیزه این کارخانه در ضخامتهای ۰.۴ تا ۲ میلیمتر تولید و برای مصارف مختلف صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
کارخانه فولاد بهمن مازندران، یکی دیگر از کارخانجات برتر تولید ورق رنگی است. که ورقهای رنگی این کارخانه با ضخامتهای ۰.۴۸ میلیمتر و عرض ۱۲۵۰ میلیمتر تولید با رنگ های متنوعی تولید و به بازار مصرف عرضه می گردد. از مهم ترین ویژگی های این کارخانه فرآیند رنگ آمیزی ورق های به روش پوشش دهی غلطکی است.
قیمت ورقهای رنگی وابسته به وزن، کیفیت ساخت ورق است. که این قیمت ها با افزایش تقاضا در بازار، نوسانات ارزی، تغییر در شرایط سیاسی و اقتصادی کشور دچار نوساناتی می گردد. بطور کلی قیمت ورق رنگی به عواملی مانند حجم تقاضا، نوع کاربری، کیفیت ساخت و کارخانه تولیدکننده بستگی دارد. نکته مهم در تنوع قیمت این ورقها، امکان خرید متناسب با نیاز و بودجه مشتری است. ورقهای رنگی سایبان و شیروانی از جمله رایجترین نوع ورق های رنگی بازار است. که به دلیل تفاوت در ساختار، از تنوع قیمتی بالایی برخورداند.
فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه رنگی در ایران است. که قیمت ورقهای این کارخانه بر اساس وزن، ضخامت، عرض ورق، ضخامت لایه رنگ، کیفیت تولید و نوسانات ارز تعیین میشود.
تنوع کاربری ورقهای رنگی باعث تولید ورقهای مخصوص سقف سازهها شده است. این نوع ورقهای رنگی از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردار بوده و تنوع رنگی متفاوتی دارند.
قیمت ورق رنگی امروز
قیمت ورقرنگی امروز بر اساس نوسانات بورس کالا، نرخ ارز، نیاز بازار و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور تعیین و اعلام می گردد. که این قیمت وابسته به کیفیت ساخت کارخانه است. برای استعلام قیمت روزانه انواع ورق رنگی با کارشناسان فروش ورق فولاد مهراد از طریق وبسایت، صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام در ارتباط باشید.
راهنمای خرید ورق رنگی از فولاد مهراد شامل مراحل مشاوره قبل خرید، خرید ورق و خدمات ارسال باراست. مجموعه فولاد توان ساخت مهراد بعنوان یکی از مراکز فروش در سطح ایران شناخته می شود. در این مجموعه انواع ورق رنگی از کارخانجات مختلف با نرخ منصفانه و حاشیه محدود سفارش دهی می گردد. و در کمترین زمان ممکن بار ورق رنگی برای شما ارسال میگردد.
از آنجایی که ورق رنگی از تنوع بالایی برخوردار است. خرید این ورق نیازمند دقت و اطلاعات کافی است. ورق رنگی، نوعی ورق گالوانیزه است که سطح آن با لایهای از رنگ پوشانده میشود. این نوع ورق علاوه بر زیبایی، از مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی برخوردار است. بنابراین، انتخاب ورق مناسب بر اساس نیازهای پروژه بسیار حائز اهمیت است.
ورقهای رنگی به دو صورت رول و شیت (برگی) در طرحهای مختلفی مانند کرکره، ذوزنقه، شادولاین و دامپا عرضه میشوند. این ورقها در ضخامتهای متنوعی از 0.2 تا 1.5 میلیمتر تولید میشوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند.
ورقهای رنگی در طیف گستردهای از رنگها، از جمله قرمز، آبی، سفید و قهوهای عرضه میشوند. توجه داشته باشید که برخی رنگها، مانند قهوهای، ممکن است قیمت بالاتری نسبت به رنگهای دیگر داشته باشند.
برند تولیدکننده ورق رنگی نقش مهمی در کیفیت و قیمت ورق دارد. ورقهای تولیدشده توسط فولاد مبارکه اصفهان و هفت الماس از جمله معتبرترین گزینهها در بازار ایران هستند. انتخاب برند مناسب میتواند تأثیر زیادی بر رضایت شما از محصول نهایی داشته باشد.
اگر به دنبال ورق فرمینگ هستید، به یاد داشته باشید که پس از فرمدهی، عرض مفید ورق کاهش مییابد. بهعنوان مثال، ورق با عرض 1.25 متر پس از فرمدهی به عرض مفید 80 تا 90 سانتیمتر تبدیل میشود.