لوله گالوانیزه یکی از مقاطع فولادی تو خالی است. که سطح آن را با پوشش روی عایق بندی می نمایند. پوشش سطح لوله گالوانیزه موجب افزایش مقاومت لوله در برابر خوردگی و زنگ زدی می شود. این پوشش روی با ایجاد یک لایه محافظ، مانع از تماس مستقیم فلز فولاد با عوامل مخرب محیطی مانند رطوبت، اکسیژن و سایر عوامل شیمیایی میشود. به همین دلیل، لوله گالوانیزه در محیطهای مرطوب، خورنده و در معرض آسیب وارد مقاوم است.
لولههای گالوانیزه به دو نوع اصلی لوله گالوانیزه گرم و لوله گالوانیزه سرد تقسیم میشوند. که تفاوت اصلی انواع لوله گالوانیزه در روش تولید، ضخامت پوشش روی و کاربردهای لوله است. علاوه بر دستهبندی بر اساس روش تولید، لولههای گالوانیزه از نظر وزن نیز به سه دسته سبک، متوسط و سنگین تقسیم میشوند.
لولههای گالوانیزه گرم با فرآیند غوطهوری در وان مذاب روی تولید میشوند. در این روش، لولههای فولادی را ابتدا در دمای بالا و درون وان حاوی روی مذاب قرار میدهند. که پوشش ضخیمی از روی روی سطح لوله قرار گرفته و باعث افزایش عمر و مقاومت لوله در برابر خوردگی میشود. فرآیند گالوانیزاسیون گرم با پوشش یکنواخت با ضخامت بالا است و به همین دلیل لولههای گالوانیزه گرم اغلب برای کاربردهای سنگین و محیطهای مرطوب یا خورنده صنعتی مناسب هستند.
مقاومت بالا در برابر خوردگی
طول عمر بالا (حدود 13 سال در محیطهای صنعتی و تا 40 سال در محیطهای خشک)
مناسب برای صنایع سنگین، ساختمانسازی، ساخت و ساز، ماشینآلات، پلسازی، و غیره.
حذف آلودگیها و ناخالصیهای سطح لوله با اسید و مواد چربی زدا قوی
گرم کردن لولهها در کوره جهت آمادهسازی برای غوطهوری در روی مذاب
پوشاندن سطح لوله با روی خالص در دمای حدود 460 درجه سانتیگراد
فرو بردن لوله در آب یا هوا جهت سرد شدن و ثابت شدن پوشش روی
کنترل کیفیت و ضخامت لایه روی در تمامی سطح لوله
لولههای گالوانیزه سرد یا الکتروگالوانیزه با استفاده از فرآیند آبکاری سرد تولید میشوند. در این روش، از یک محلول الکترولیتی حاوی نمک روی استفاده میشود. که پوشش روی طی فرآیند الکترولیز به سطح لوله انتقال مییابد. ضخامت پوشش روی در این روش کمتر است. که در حدود 25 تا 30 میکرون میباشد. لوله گالوانیزه از مقاومت پایین تری در برابر خوردگی برخوردار هستند و معمولاً برای کاربردهای داخلی و محیطهای کمخطر توصیه میشوند.
هزینه تولید کمتر نسبت به گالوانیزه گرم
مناسب برای کاربردهای خانگی و محیطهای کمخطر
مناسب برای کاربری های با مقاومت نسبی در برابر خوردگی
آمادهسازی سطح برای اتصال بهتر پوشش روی
پاشش محلول غنی از روی بر سطح لوله با استفاده دستگاه الکترولیز
قرار دادن لوله در دستگاه خشک کن و ثابت شدن آن
بررسی کیفیت پوشش برای اطمینان از یکنواختی و چسبندگی مناسب
جریان الکتریکی از باتری تأمین میشود.
سوئیچ برای قطع و وصل جریان است.
الکترود منفی که آهن را نشان میدهد.
الکترود مثبت که از جنس روی است.
الکترونها از سمت کاتد به آند حرکت میکنند.
واکنش در سطح کاتد، جایی که یونهای Zn²⁺ با دریافت الکترونها به فلز روی تبدیل شده و بر سطح آهن رسوب میکنند.
در طرف آند، یونهای OH⁻ نیز تولید میشوند.
لولههای گالوانیزه از جمله مقاطع فلزی پوشش داده با گالوانیزه است. که مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارند. این ویژگی باعث شده تا لوله های گالوانیزه به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند. مهم ترین کاربردهای لوله گالوانیزه بشرح زیر است..
سیستمهای آبرسانی شهری و روستایی یکی از رایجترین کاربردهای لولههای گالوانیزه است. که پوشش که پوشش روی داخلی و خارجی لوله موجب افزایش مقاومت لوله در برابر خوردگی و زنگ زدگی می گردد. این ویژگی باعث شده تا لوله گالوانیزه برای انتقال آب شرب و همچنین آبهای غیرشرب در ساختمانها، صنایع و زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
لولههای گالوانیزه در سیستمهای تخلیه آب باران، فاضلابها و سیستمهای زهکشی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. که پوشش گالوانیزه لوله موجب افزایش مقاومت لوله در برابر مواد شیمایی فاضلاب های شهری و غیر شهری شده است.
لوله گالوانیزه در برابر فشار بخار آب و حرارات سنگین تاسیسات موتور خانه ای مقاومت بالایی دارد. این نوع لوله ها بعنوان کانال هدایت مایعات گرمایشی و سرمایشی در سیستم های گرمایشی و تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.
در صنایع نفت و گاز، از لولههای گالوانیزه برای انتقال گازهای مختلف و همچنین حفاظت از خطوط لوله در برابر خوردگی استفاده میشود. لوله گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی و مواد خورنده، انتخاب ایده آلی برای محیطهای صنعتی و حساس پالایشگاهها و پتروشیمی است.
لوله گالوانیزه در صنایع کشاورزی و گلخانهها برای ساخت سازههای گلخانهای، فریمها، قفسها و همچنین برای ایجاد سیستمهای آبیاری استفاده میشود. این نوع لوله با ضریب مقاومتی بالا در برابر فشار و خوردگی در محیط های مرطوب داخلی و خارجی بکار گرفته می شود.
لوله گالوانیزه در سازه های صنعتی و ساختمانی به عنوان ستونها، فریمهای فلزی و سازههای نگهدارنده به کار میرود. که پوشش گالوانیزه از زنگزدگی و خرابی زودهنگام لوله جلوگیری نموده و هزینههای نگهداری را کاهش میدهد.
لوله گالوانیزه برای ساخت نرده، حفاظ و سازههای حفاظتی در بخشخارجی ساختمانها، پارکها و فضاهای عمومی، استفاده میشود. که عمدتا به دلیل پوشش گالوانیزه در این سطوح نصب می گردد. لوله گالوانیزه با مقاومت بالا در برابر بارش های شدید و بدون نیاز به رنگآمیزی مکرر در فضاهای عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
کیفیت لولههای گالوانیزه به فاکتورهای متعددی وابسته است که همگی نقش مهمی در استحکام، دوام و عملکرد آنها در محیطهای مختلف دارند. در ادامه به بررسی مهمترین عوامل موثر بر کیفیت این محصولات میپردازیم.
استفاده از مواد کربی در ساختار لوله گالوانیزه موجب افزایش استحکام لوله در برابر فشارهای وارد می شود. فولاد با کیفیت بالا موجب افزایش تراکم و یکنواختی پوشش گالوانیزه می گردد.
فرایند گالوانیزاسیون یا پوششدهی روی یکی از مراحل حیاتی در تولید لولههای گالوانیزه است. که تاثیر بسزایی بر کیفیت نهایی دارد. این فرایند به دو روش اصلی گالوانیزاسیون سرد و گرم انجام می شود.
ضخامت و یکنواختی پوشش روی در کیفیت و طول عمر لولههای گالوانیزه بسیار تاثیرگذار است. پوشش یکنواخت با ضخامت مناسب منجر به افزایش مقامت لوله در برابر عوامل خورنده می گردد. در صورت کاهش ضخامت پوشش یا عدم یکنواختی، احتمال کاهش طول عمر و آسیبپذیری لولهها در برابر خوردگی افزایش مییابد.
رعایت استانداردهای بینالمللی در فرایند تولید، موجب افزایش کیفیت و اطمینان از عملکرد لولههای گالوانیزه می گردد. برخی از استانداردهای مطرح در این زمینه عبارتند از:
لوله های ساخته شده با این استاندارد از مواد کربن استیل ساخته شده که عمدتا در پروژه های صنعتی شیمیایی و نفتف گاز مورد استفاده قرار می گیرد. لوله A53 شامل لوله های استیل گالوانیزه گرم مشکی است.
استانداردی برای ضخامت و چگالی پوشش گالوانیزه، که تضمین کننده کیفیت و یکنواختی پوشش روی است. که عمدتا در آبکاری قطعات نورد و فورج شده به کار می رود.
استاندارد تدوین شده توسط موسسه استاندارد آلمان در سال 1998 تدوین شده است. که به روش گالوانیزاسیون گرم برای لوله های با کاربری سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.
استاندارد بینالمللی پوشش گالوانیزه گرم که برای کنترل کیفیت و ویژگیهای پوشش گالوانیزه کاربرد دارد.
در فرایند گالوانیزه کردن، کنترل دقیق دما و سرعت حرکت غلتکها در حین آبکاری نقش مهمی در کیفیت پوشش دارد. دمای مناسب باعث ایجاد پیوند بهتر بین روی، سطح فولاد میشود. سرعت مناسب غلتکها به یکنواختی و عدم ایجاد نقص در پوشش کمک میکند.
تراکم و چسبندگی پوشش روی از دیگر عوامل کلیدی تاثیرگذار بر کیفیت لولههای گالوانیزه است. تراکم و چسبندگی بالا گالوانیزه منجر به افزایش دوام لوله در محیطهای خورنده دریایی و ساحلی می گردد. پوششی که به خوبی به سطح لوله چسبیده باشد، در برابر ضربات و سایش نیز مقاومت بالاتری نشان میدهد.
قیمت لولههای گالوانیزه تحت تأثیر مجموعهای از عوامل اقتصادی، تولیدی و بازاری همواره دچار نوسان می شود. بطور کلی نرخ ارز بعنوان یکی از موثرترین عوامل در نوسانات بازار فولاد در نظرگرفته می شود. البته میزان عرضه و تقاضا در بازار یکی دیگر از عوامل کلیدی بوده، که به تغییر قیمت لوله گالوانیزه و سایر مقاطع فولادی در بازار ختم می گردد. مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت لوله گالوانیزه به شرح زیر است.
نرخ ارز، بهویژه دلار تأثیر زیادی بر هزینههای مواد اولیه و تولید لوله گالوانیزه دارد. با توجه به اینکه، بخش بزرگی از ماشین آلات تولید قطعات فولادی از خارج وارد می شود. هر گونه تغییر نرخ ارز منجر به افزایش هزینه تولید مقاطع فولادی می گردد. که حتی استفاده از متریال اولیه داخلی، تاثیر بر این تغییرات ندارد.
قیمت مواد اولیه مانند فولاد و روی در بازار از عوامل کلیدی تعیینکننده قیمت لوله گالوانیزه است. هرگونه افزایش در قیمت این مواد در بازارهای جهانی مستقیماً به افزایش هزینههای تولید و در نتیجه، قیمت نهایی منجر میشود. استفاده از مواد با کیفیت بالاتر نیز قیمت ها را افزایش می دهد.
سیاستهای اقتصادی و تغییرات سیاسی داخلی، بینالمللی نیز تولید، عرضه فولاد و لوله گالوانیزه را تحت تأثیر قرار می دهد. در شرایطی که سیاستها موجب کاهش تولید فولاد یا تحریمهای اقتصادی میشوند، تولید لولههای گالوانیزه کاهش یافته و قیمتها در بازار افزایش مییابند.
عدم تعادل عرضه و تقاضا تأثیر مستقیمی بر قیمت لوله گالوانیزه دارد. افزایش تقاضای لوله در صنعت ساختمانسازی، پتروشیمی و سایر صنایع باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت میشود. در مقابل، کاهش تقاضا به کاهش قیمت ها ختم می گردد.
کیفیت و ویژگیهای فنی لوله گالوانیزه از جمله ضخامت، قطر، و درجه فولاد مصرفی در قیمت نهایی لوله گالوانیزه تاثیر گذار است. لوله گالوانیزه با ویژگیهای فنی قوی و کیفیت بالا معمولاً گرانتر است. که نیاز به مواد با کیفیت و تکنولوژیهای پیشرفتهتری دارد.
هزینههای حملونقل در مناطقی با ظرفیت تولید محدود بیشتر است. که بخش عمدهای از نیاز بازار لوله گالوانیزه در این مناطق از طریق واردات از استانهای همجوار یا بازارهای بینالمللی تأمین میشود. بطور کلی هزینه سوخت، مسیرحملونقل و فاصله جغرافیایی از عوامل مؤثر در تعیین هزینههای حملونقل محسوب میشوند.
میزان رقابت میان تولیدکنندگان نیز از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت لوله گالوانیزه است. در بازار رقابتی لوله گالوانیزه، قیمت ها همواره با هدف جذب مشتری کاهش پیدا می کند. در مقابل، در بازار بدون رقیب، تمامی کنترل بازار دست تولید کننده است. که احتمال افزایش قیمت در این بازار بسیار متداول است.
نرخ تورم، رشد اقتصادی و شاخصهای کلان اقتصادی دیگر بر قیمت لوله گالوانیزه تأثیر گذار است. برای مثال، در دوران رکود اقتصادی یا افزایش نرخ تورم، هزینههای تولید و قیمت نهایی لوله گالوانیزه افزایش پیدا می کند.
هنگام خرید لوله گالوانیزه، توجه به نکات زیر میتواند به شما در انتخاب درست کمک کند:
بسته به نوع کاربرد و شرایط محیطی، انتخاب بین گالوانیزه گرم و سرد اهمیت دارد.
اندازه لوله بر اساس نیاز پروژه تعیین می شود. تا انتقال سیالات به درستی انجام شود.
خرید لوله گالوانیزه از برندهای معتبر نقش مهمی در کیفیت و راندمان پروژه دارد. خرید لوله گالوانیزه با کیفیت از برندهای معتبرسپاهان، اهواز، ساوه از اهمیت بالایی برخوردار است.
شرکت فولاد مهراد یکی از بهترین مراکز فروش مقاطع فولادی در سطح کشور است. که در این مجموعه، انواع مقاطع فولادی با شرایط متنوع پرداختی با حاشیه سود محدود بفروش می دهد. برای اطلاع از قیمت ها به وبسایت فولاد مهراد مراجعه نمائید. همچنین برای خرید حضوری به انبار فولاد مهراد مراجعه نموده یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید. عمده ترین دلایل خرید لوله گالوانیزه از فولاد مهراد بشرح زیر است.
در مجموعه فولاد مهراد انواع لولههای گالوانیزه در ابعاد و ضخامت متنوع از کارخانجات معتبر داخلی با شرایط فروش ویژه بفروش می رسد.
محصولات این شرکت از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده، که مطابق با استانداردهای جهانی است.
انواع مقاطع فولادی در مجموعه فولاد مهراد، بطور مستقیم از تولید کنندگان تامین و با حاشیه سود محدود در اختیار شما قرار می گیرد.
قیمت مناسب و رقابتی لوله گالوانیزه از تمامی برندهای داخلی وجه تمایز فولاد مهراد با سایر رقبا است.
تیم مشاوره فولاد مهراد آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه راهنمایی و در خصوص انتخاب لوله گالوانیزه مناسب است.
برای خرید لوله گالوانیزه از فولاد مهراد، به سایت رسمی فولاد مهراد مراجعه نمائید. که در این وبسایت، قیمت روز انواع لوله گالوانیزه بصورت روزانه اعلام می گردد. تمامی قیمت های ارائه شده در این وبسایت براساس نوسانات روز بازار مقاطع فولادی و بورس کالا با حاشیه سود محدود بروزرسانی می شود. همچنین، برای خرید حضوری انواع لوله گالوانیزه با کارشناسان فولاد مهراد از طریق تماس با شماره های 09191001377 و 03133854300 تماس نمائید. تا کارشناسان ما بهترین نوع لوله گالوانیزه متناسب پروژه شما را پیشنهاد نمایند.
بله، این لولهها با ساختار فولادی و پوشش گالوانیزه، تمامی تست های هیدوراستاتیک را پاس نموده و در انتقال سیالات آب و گاز استفاده میشود.
لوله گالوانیزه گرم عمدتا برای کاربری های صنعتی استفاده می شود. در مقایسه با آن، لوله گالوانیزه عمدتا در شبکه آب و گاز شهری بکار می رود.
بله، این شرکت برای خریدهای عمده، تخفیفهای ویژهای ارائه میدهد. که هزینه پروژههای بزرگ را بشدت کاهش می دهد.