سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

3854300-50313

با ما در تماس باشید

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

فرآیند تولید ناودانی

ناودانی یکی از پروفیل‌های کاربردی در صنعت و ساختمان سازی است که در بسیاری از سازه‌ها و پروژه‌ها از آن استفاده میشود از همین جهت قیمت ناودانی بسیار حائز اهمیت است. نام دیگر این مقطع فلزی پروفیل لبه دار است، ناودانی از جمله پروفیل‌های باز به حساب می آید که دارای یک سطح افقی به نام جان و دو سطح به نام بال هستند. شکل ظاهری این پروفیل به شکل U انگلیسی است. عمده ناودانی‌ها از بیلت و به روش نورد گرم ساخته شده است. برای نشان دادن ارتفاع جان ناودانی از H، عرض بال‌ها از b، ضخامت بال‌ها t و ضخامت جان ناودانی از S استفاده میشود.

عوامل متعددی بر قیمت ناودانی می تواند موثر باشد یکی از این عوامل روش تولید و کیفیت حاصله از آن روش تولیدی است بنابراین انواع ناودانی را بر اساس شیوه تولید بیان می نماییم.

انواع ناودانی بر اساس نحوه تولید

اکثر ناودانی‌ها بر اساس استاندارد DIN 1026-1  و استاندارد 3434 اوکراین تولید میشود.

 

فرآیند تولید ناودانی:

ناودانی ها عمدتا به دو روش پرسی و فابریک تولید میشوند:

تولید ناودانی پرسی:

در این روش ناودانی‌ها از ورق تولید میشوند که به نورد سرد نیز معروف است. در ابتدا ورق با ضخامت مناسب در اندازه‌های خاص به صورت نوار برش داده میشوند سپس با دستگاه فرمینگ از محل معینی خم شده و پس از عملیات خمکاری به شکل ناودانی درمی‌آیند. در این روش به علت مساوی بودن ضخامت ورق در همه قسمت ها امکان تولید ناودانی UNP با این روش وجود ندارد. از جمله تولیدکنندگان ناودانی به روش پرسی کارخانه صبا فولاد منظومه است.

تولید ناودانی فابریک:

روش تولید ناودانی فابریک به روش نورد گرم است. در این روش میتوان انواع متفاوتی ناودانی را بر اساس سایز،ضخامت،شکل و حتی جنس تولید کرد. فرآیند تولید ناودانی فابریک شباهت بسیار زیادی به تولید تیرآهن دارد با این تفاوت که تمرکز بیشتری روی شکل بال‌ها وجود دارد.

برای تولید ناودانی به روش فابریک ابتدا شمش فولادی در کوره تا  1100 درجه سانتی گراد حرارت داده میشود  و سپس از چندین غلتک عمودی و افقی رد میشود. شمش گرم شده در کوره به مرور و با عبور از این غلتک‌ها باریک شده و ضخامت آن‌ها کم شود سپس به طول مورد نظر برش داده میشوند. برای ساخت بخش‌های ناودانی میتوان از خطی، نیمه مداوم، مداوم یا پی در پی استفاده کرد.

روش دیگری نیز برای تولید ناودانی فابریک وجود دارد که در این روش پس از گرم کردن شمش فولادی از قالب یا پرس برای فرم دهی ناودانی استفاده میشود. با چند ضربه پرس شمش حرارت دیده با توجه به شکل قالب به شکل C یا U درمی‌آید.در صورت نیاز میتوان ناودانی را گالوانیزه یا مشبک کرد. که این مرحله به مراحل قبلی اضافه میشود. این مرحله در دمای اتاق انجام میشود و به نورد سرد مشهور است. نحوه تولید ناودانی تاثیر بسیاری در تعیین کیفیت ناودانی دارد. اطلاع از این فرآیند تولید در هنگام خرید ناودانی به شما کمک بسزایی میکند.

ناودانی‌ها بر اساس شکل ظاهری

ناودانی‌ها بر اساس ظاهر به دو دسته تقسیم میشوند: ناودانی ساده و ناودانی مشبک

ناودانی ساده: این ناودانی‌ها به صورت ساده و از ارتفاع 30تا 400 میلیمترو با ضخامت‌های متفاوتی تولید میشوند. از این ناودانی برای ساخت چهارچوب، اتاق کامیون و ساخت دستگاه‌های صنعتی استفاده میشود.

ناودانی مشبک: این نوع ناودانی از ورق گالوانیزه تولید میشود. روی این ناودانی سوراخ‌هایی وجود دارد که بتوان از آن‌ها برای بستن پیچ و مهره استفاده کرد. از این ناودانی برای ساخت قفسه فلزی استفاده میشود.

#حتما بخوانید                پیشنهاد کارشناس فولاد مهراد: تفاوت ناودانی سبک و سنگین

 

انواع ناودانی بر اساس وزن

بر اساس وزن ناودانی‌ها به دو دسته سبک و سنگین تقسیم میشوند:
ناودانی سبک: وزن این ناودانی‌ها از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر است.

ناودانی سنگین: وزن این ناودانی‌ها با وزن ثبت شده در جدول اشتال برابر است. برخی از کارخانه‌های داخلی و کشورهای اروپایی این نوع ناودانی را تولید میکنند.از جمله ناودانی هم وزن اروپا که تولیدی کارخانه فایکو است و ناودانی ترک که وارداتی است در این دسته قرار می گیرند.ویژگی‌های منحصر به فرد ناودانی ها عبارتست از: اشغال فضای اندک، سرعت نصب بالا، مقاومت در برابر تنش،  تحمل ضربه، کم بودن وزن اسکلت و سازه

عمده کاربردهای ناودانی به شرح ذیل می باشد:
ساخت خرپا، استفاده در نماس ساختمان
استفاده به عنوان تیر یا ستون،در ساخت انواع ماشین آلات ، بناهای معماری

از جمله تولیدکنندگان ناودانی فابریک در ایران میتوان به کارخانه‌های فولاد ناب تبریز،  آریان فولاد،  شکفته مشهد،  فولاد البرز غرب  اشاره نمود.فولاد ناب تبریز: این کارخانه تولید کننده انواع ناودانی بال شیب دار با خواص مکانیکی خوب است و تولیدات این کارخانه از کیفیت بالایی برخوردار هستند. این ناودانی‌ها دارای استانداردهای ملی و بین المللی هستند و تولیدات این کارخانه بر اساس استاندارد ملی شماره 1-4477 است که این استاندارد شامل استاندارد اروپایی برای ناودانی‌های سنگین و استاندارد روسی برای ناودانی‌های سبک است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول