میزان عرضه مقاطع فولادی در تاریخ 25 مهر 1403
امروز چهارشنبه 25 مهر 1403 ،حدود 297 هزار تن محصولات فولادی در تالار صنعتی بورس کالا عرضه گردید. این میزان عرضه براساس نوسانات بازاری و نیاز بازار بوده است. که با افزایش نرخ دلار، طلا و تعاملات سیاسی و اقتصادی و ترحیم های اعمال شده بر بازار دچار نوساناتی می گردد. در ادامه میزان عرضه انواع مقاطع فولادی در تاریخ 25 مهر مورد بررسی قرار می گیرد. که برای ارزیابی دقیق تر شاخص های ارزی و بازاری در روزهای منتهی به این روز معاملاتی مورد بررسی قرار می گیرد.
عرضه محصولات فولادی در 25 مهر 1403
آمار عرضه محصولات فولادی
در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳، در مجموع ۲۹۶ هزار و ۸۳۷ تن از محصولات فولادی در تالار صنعتی و حراج باز بورس کالا عرضه گردید. که میزان عرضه و قیمت مقاطع فولادی قابل عرضه در بورس کالا بشرح زیر است.
میلگرد ۲۱۶ هزار و ۳۱۵ تن با قیمت پایه ۲۵۴ هزار و ۱۳۵ ریال.
میلگرد کلاف ۳ هزار و ۹۰۰ تن با قیمت ۲۵۶ هزار و ۲۷۹ ریال.
تیرآهن ۲۲ هزار و ۲۲۲ تن با قیمت ۲۶۱ هزار و ۶۲۶ ریال.
ورق گرم ۳۷ هزار و ۹۰۰ تن با قیمت ۲۸۶ هزار و ۲۹۵ ریال.
تختال ۲۰ هزار تن با قیمت ۲۱۹ هزار و ۸۰۰ ریال.
گزارش بورس کالا و فلزات چهارشنبه 7 شهریور 1403
تحلیل بازار فولاد و نوسانات بورس کالا در 24 مهر 1403
وضعیت معاملات در بورس کالا
در روز سهشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳، بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن محصولات فولادی در بورس کالا عرضه شد، که تنها ۱۳ درصد از این محصولات به فروش رسید. از مهمترین محصولات معامله شده میتوان به نبشی و ناودانی اشاره کرد. که میزان ۶۲۵ و ۱۴۶۵ تن از این مقاطع فولادی در بورس کالا بفروش رفت. اما برخی محصولات نظیر ورق رنگی و ورق سرد با کاهش تقاضا روبرو شده و کمتر از ۵۰ درصد از حجم عرضه آنها به فروش رسید.
نوسانات شاخص فلزات در بورس
شاخص فلزات اساسی در روز ۲۴ مهر با افت قابل توجه ۲۶ هزار و ۹۷۸ واحدی روبرو گردید. و به ۱ میلیون و ۵۹۶ هزار و ۹۳۹ واحد رسید. این کاهش به دلیل خروج نقدینگی از بازار و افت قیمت در برخی از نمادهای مرتبط با فلزات است.
تحلیل نوسانات بازار ارز و طلا در 24 مهر 1403
تغییرات قیمت دلار و ارز
در روز ۲۴ مهر، دلار با رشد قابل توجه به روز قبل به قیمت 62800 تومان رسید. این افزایش قیمت بطور غیر مستقیم بورس کالا را تحت تاثیر قرار داده و منجر به افزایش قیمت مواد اولیه و تولیدی در بازار شد.
نوسانات بازار طلا و سکه
بازار طلا و سکه نیز در این روز با افزایش قابل توجهی روبرو شد. سکه امامی با افزایش ۱۹۵ هزار تومانی به قیمت ۴۹ میلیون و ۸۶۵ هزار تومان رسید، و هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۴ میلیون و ۹۳ هزار تومان فروخته شد. این افزایش نشاندهنده نگرانیها درباره تورم و تاثیر تحریمها و نوسانات سیاسی در اقتصاد است.
تحلیل بازار جهانی و تاثیر آن بر بورس کالا
سیاستهای اقتصادی چین و تاثیر آن بر بازار فولاد
چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، نقش تعیین کننده ای در قیمت مقاطع فولادی در بازار دارد. یکی از جدیدترین سیاست های تولیدی در این کشور، کاهش تولید فولاد با هدف کاهش انتشار گازهای کلخانه ای است. که این سیاست موجب افزایس قیمت فولاد در بازار جهانی شده است.
تاثیر نوسانات سیاسی بر بازار داخلی
درگیریهای منطقهای و تنشهای سیاسی مانند جنگ اسرائیل و حماس، به نوسانات در بازار ارز و طلا دامن زده است. این نوسانات بطور مستقیم موجب افزایش قیمت فولاد در بازار شده است.
تاثیر بورس بر قیمت مقاطع فولادی
عوامل تاثیرگذار بر شاخص بورس کالا
عوامل کلیدی تاثیرگذار بر شاخص بورس کالا و فلزات بشرح زیر است.
کسری بودجه
کسری بودجه منجر به کاهش اعتماد در بازار بورس و سرمایه گذاری می شود. که در نهایت موجب حرکت سیل عظیمی از سرمایه های مالی در بازار طلا و ارز می شود.
انتشار اوراق بهادار
انتشار اوراق بهادار موجب افزایش نرخ بهره و کاهش ارزش سهام شرکت ها می گردد. که افزایش نرخ بهره موجب بالار فتن هزینههای وامگیری شرکتها شده و در نتیجه باعث کاهش سرمایهگذاری تولیدی می شود. از طرف دیگر، افزایش عرضه اوراق بهادار منجربه کاهش نقدینگی در بازار تولید شده و در نهایت موجب کاهش توانایی شرکتها و مصرفکنندگان به سرمایه می شود.
ورشکستگی شرکتها
ورشکستگی قطعهسازان و سایر صنایع مرتبط به کاهش تقاضا در بازار فلزات و افت شاخص بورس کالا منتهی می شود.
حذف قیمتگذاری دستوری
این عامل منجر به بهبود عرضه و تقاضا در بازار فلزات و تأثیر مثبت بر بورس کالا می شود.
نوسانات نرخ بهره
کاهش یا افزایش نرخ بهره مستقیماً بر سرمایهگذاری در بورس کالا و فلزات تأثیرگذار است.
گرانی دلار
افزایش قیمت دلار موجب افزایش قیمت فلزات اولیه و مقاطع فولادی می شود. و در نهایت نوسانات شاخص بورس کالا و فلزات را تشدید می کند.
تورم
تورم بالا باعث کاهش قدرت خرید و نوسانات در بازارهای مختلف از جمله بورس کالا میشود.
تحریمهای اقتصادی وضع شده در روزهای اخیر
تحریم های اقتصادی وضع شده توسط اتحادیه اروپا، یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت مقاطع فولادی و معاملات بورس کالا در روزهای اخیراست. این تحریمها در تاریخ 23 مهر 1403 برعلیه چندین نهاد تجاری و دولتی وضع شده است. که شامل ۱۴ فرد و نهاد ایرانی، از جمله شرکتهای هواپیمایی ایرانایر، ماهان و ساها است. که شرکت های هواپیمانی ذکر شده به بهانه ارسال پهپاد و موشکهای بالستیک به روسیه تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته اند. تمامی این اقدامات، بازار بورس کالا بشکل روانی و اقتصادی تحت تاثیر قرار داده است.
قیمتگذاری محصولات اساسی
قیمتگذاری دستوری محصولات لبنی و خوراکی، بهطور غیرمستقیم بورس کالا را تحت تاثیر قرار داده است.
سیاستهای مالیاتی
اجرای سیاستهای جدید مالیاتی از جمله بررسی تراکنشهای بانکی میتواند بازار سرمایهگذاری را تحت تأثیر قرار دهد.
عدم توازن قدرت خرید
عدم توازن وشکاف قدرت خرید باعث کاهش تقاضا در بازار و افت شاخصهای بورس فلزات می شود.
کاهش سودآوری شرکتها
گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس بیان کننده کاهش شاخص تولید و فروش شرکتهای صنعتی و معدنی است. این کاهش شامل صنایع فلزات پایه، خودرو، و گروه معدنی است. که کاهش قابلتوجهی در شاخصهای تولید و فروش خود داشتهاند.
وضعیت اقتصادی و تعامل با جهان
سخنان سخنگوی دولت در خصوص نیاز به سرمایهگذاری خارجی برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی و تلاش برای جذب سرمایه خارجی نیز یکی از عوامل اثرگذار بر روند بازار بورس کالا وفلزات است.
شایعات در بازار
شایعه بازگشت خودرو به بورس کالا نیز یکی از عوامل تاثیر گذار بر رفتار معاملهگران است. و موجب افزایش هیجان بازار در روزهای اخیرشده است.
این عوامل همگی در کنار یکدیگر باعث افت شاخص بورس و نوسانات شدید در بازار شدهاند.