رُکود در بازار داخلی آهن و فولاد
طیق گزارش بورس مقاطع فولادی مرداد 1403، بازار آهن و فولاد ایران با رکود شدیدی دست و پنجه نرم میکند. کاهش چشمگیر تقاضا و عرضه در بازار داخلی و بورس کالا به وضوح مشاهده میشود. مشکلات مختلفی از جمله قطع برق صنایع فولادی، نوسانات کاهشی ارزی و ورود شمش چینی به بازار، پیمانکاران را از خرید محصولات فولادی باز داشته و موجب کاهش قیمتها شده است. بسیاری از خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها هستند.
وضعیت عرضه و تقاضا محصولات فولادی مرداد 1403
با آغاز مرداد ماه، عرضه و تقاضا محصولات فولادی همچنان در رکود قرار دارد. قیمت میلگرد که در اوایل تیرماه روند صعودی داشت، در حال به دلیل محدودیت عرضه و کاهش تقاضا، با ثبات نسبی و کاهش روبرو است. رکرود ساخت و ساز موجب کاهش تقاضای مقاطع فولادی ساختمانی شده است..
چالشهای صنعت فولاد
تولیدکنندگان مقاطعی فولاد در حال حاضر با چالش مختلفی روبرو هستند. تولید کارخانجات مقاطع فولادی به دلیل قطع مکرر برق کارخانجات و نوسانات ارزی شدید با روند کاهشی روبرو شده است. این مشکلات منجر به تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی شده و برخی کارخانهها فقط با ظرفیت برق تولیدی خود مشغول به فعالیت هستند.
روند کاهشی قیمتها در بازار آهن مرداد 1403
در بازار داخلی آهن، نرخ اکثر محصولات فولادی در حال کاهش است. به طور مثال، قیمت انواع میلگردهای ساده و آجدار نسبت به هفته گذشته با کاهش ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومانی روبرو شده است. قیمت میلگرد در بازار در بازه ۲۶۵۰۰ تا 33000 تومان است، در حالی که نرخ میلگرد بورسی ۲۸۸۰۰ تومان قیمت گذاری می شود. سایر مقاطع فولادی تیرآهن نیز با کاهش ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی روبرو شده است.
کاهش درآمد صادرات فولاد و آهن
میزان صادرات مقاطع فولادی در سه ماهه نخست سال با افت ۱۹ درصدی مواجه گردیده است. این ضریب نسبت به سال گذشته، افت ۲.۵ درصدی داشته است. که این نوسانات، زمینه کاهش درآمد صادراتی را فراهم آورده است. هرچند در برخی بخشها صادرات افزایش یافته، اما بخش عمدهای از آن با کاهش مواجه بوده است.
پیشبینی وضعیت بازار آهن و فولاد در مرداد ماه
پیشبینی وضعیت بازار آهن و فولاد در مرداد ماه براساس نوسانات بورس جهانی، ارز، نیاز بازار، محدودیت های صادراتی تعیین می گردد. وضعیت بازار فولاد در مرداد ماه به دلیل افزایش ساخت و ساز و کاهش قطعی مکرر روند صعودی پیدا می کند.