به منظور ایجاد و ساخت خانه، باید حتماً برآورد درستی از هزینه ساخت آن داشته باشید.
اگر برآوردتان تقریباً دقیق باشد، میتوانید دید مناسبی در مورد هزینههای پروژه خود بهدست آورید و از این طریق بودجه خودتان را به درستی مدیریت و تفکیک کنید. عوامل و پارامترهای مختلفی وجود دارند که باعث افزایش یا کاهش هزینه ساخت خانه در سال 1402برای شما خواهند شد. قیمت آهن، قیمت میلگرد، هزینه مربوط به دستمزد کارگران، هزینههای پنهان و… تنها بخشی از مواردی هستند که میتوانند هزینه پروژههای شما را تغییر دهند.
در این بین اما یکی از موضوعات مهم و تاثیر گذار بر روی هزینه ساخت خانه در سال 1402، نوع خانهای است که میخواهید بسازید.
به همین دلیل باید در ابتدا تعیین کنید که میخواهید چه مدل ساختمانی بسازید و با توجه به این مسئله، هزینههای خود را تخمین بزنید.
با ما در صفحه فولاد مهراد همراه باشید تا بتوانید بر اساس نوع خانه مدنظرتان، هزینه ساخت خانه در سال 1402 را برآورد کنید.
هزینه ساخت خانههای فلت در سال 1402
کی از خانههای ابتدایی و کم هزینهای که میتوانید در زمین مورد نظرتان ایجاد کنید، خانههای یک طبقه هستند که به آنها فلت میگویند. به دلیل اینکه این نوع ساختمانها سفت کاری، نازک کاری، تاسیسات برقی و مکانیکی کمی دارند، هزینه ساخت آن کمتر از هزینه ساخت آپارتمانهای چند طبقه است.
اگر چه قیمت آهن، میلگرد، مصالح، هزینههای مربوط به دریافت مجوز، هزینه خرید زمین و… میتواند مبلغ مورد نیاز برای هزینه ساخت خانه در سال 1402 از نوع یک طبقه یا دو طبقه را افزایش دهند اما به صورت میانگین برای این که یک ساختمان با این تعداد طبقه بسازید، باید تقریباً متری ۹ میلیون هزینه کنید.
اگر بخواهیم شما را با عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه ساخت یک خانه یک یا دو طبقه آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• متراژ ساختمان:
هر چقدر خانهای که قصد ساخت آن را دارید متراژ بالایی داشته باشد، هزینه ساخت آن بیشتر خواهد بود.
• تعداد طبقات:
اگر قصد دارید تا خانهای دو طبقه بسازید، نیاز است تا هزینه اضافی را برای خرید مصالح و پرداخت دستمزد نیروی کار برای فونداسیون، اسکلت، سقف و… پرداخت کنید. به همین دلیل ساخت خانههای دو طبقه گرانتر از ساخت خانههای یک طبقه هستند.
• موقعیت جغرافیایی:
هزینه خرید مصالح ساختمانی و نیروی کار با توجه به موقعیت جغرافیایی که قصد ساخت ساختمان را دارید، میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، ساخت و ساز در یک منطقه روستایی ممکن است هزینه کمتری نسبت به ساخت و ساز در شهر داشته باشد.
• طراحی ساختمان:
به هر میزانی که طراحی خانه شما پیچیدهتر باشد، به همان اندازه برای ساخت خانه مدنظرتان باید مبلغ قابل توجهی را برای خرید مصالح و دستمزد نیروی کار پرداخت کنید.
• مصالح:
نوع مصالح به کار رفته در ساخت سازه نیز میتواند بر روی هزینه ساخت خانه در سال 1402 تأثیر بگذارد.
به دلیل نقش مهمی که هزینه مصالح بر روی قیمت نهایی ساخت ساختمان ایفا میکند، در چنین شرایطی برای کاهش هزینههای خود نیاز است تا از یک مجموعه معتبر اقدام به خرید این مصالح کنید.
شما میتوانید از صفحه فولاد مهراد انواع آهن آلات مثل میلگرد، آهن و… را با قیمت مناسب خریداری کنید. در صورتی که نیاز به خرید این مصالح را دارید، میتوانید با شماره 031 33854300 تماس بگیرید و از مجموعه فولاد مهراد این مصالح را تهیه کنید.
هزینه ساخت خانه دوبلکس در سال 1402
یکی از انواع ساختمانهای دو طبقه که طراحی خاصی دارند، ساختمانهای دوبلکس هستند. افرادی که میخواهند بین طبقات اول و دوم ساختمان خود از فضا داخلی ارتباط برقرار کنند، برای رسیدن به این هدف به سراغ طراحی دوبلکس میآیند.
هزینه ساخت خانه در سال 1402 آن هم از نوع دوبلکس به متراژ ساختمان، مصالح مورد استفاده، نوع طراحی خانه، قیمت میلگرد و آهن، دستمزد کارگران و… وابسته است. با این حال میانگین هزینه ساخت خانه دوبلکس متری بین 7 تا 12 میلیون تومان برآورد میشود.
هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402
اگر هدف شما، ایجاد آپارتمان است، با توجه به تعداد طبقات مدنظر تان هزینه ساخت آپارتمان شما تغییر میکند. پیش از این که بخواهیم به صورت تفکیک شده، در مورد هزینه ساخت خانه در سال 1402 آن هم از نوع آپارتمانی صحبت کنیم، باید گفت که هر چقدر تعداد طبقات شما کم باشد، هزینه نازک کاری و سفت کاری شما به نسبت به هزینههای مربوط به تاسیسات برقی و مکانیکی بیشتر خواهد شد.
این در حالی است که با بیشتر شدن تعداد طبقات، هزینه سفت کاری بیشتر از نازک کاری شده و همچنین هزینه تاسیسات مکانیکی و برقی درصد بیشتری از بودجه شما را صرف میکند.
بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که برای ساخت آپارتمان در سال 1402 باید برای هر متر مربع 10 تا 12 میلیون تومان هزینه کنید.
در صورتی که ساختمان تعداد طبقات بیشتری داشته باشد، این هزینه نیز بالاتر میرود. ساختمانهایی که بیش از 6 طبقه دارند به نحوی هستند که هزینه ساخت آنها به صورت میانگین بین 12 تا 14 میلیون برای هر متر مربع است.
هزینه ساخت برج در سال 1402
به ساختمانهای که تعداد طبقات بسیار زیادی دارند، برج میگویند. اگر تعداد طبقات آپارتمان از 40 طبقه بیشتر شود نیز به این ساختمانها اصطلاحاً آسمان خراش میگویند. اگر قصد ساخت برج دارید باید به صورت میانگین برای ساخت آن بین 17 تا 19 میلیون هزینه کنید. با نسبت مشخصی هر چه طبقات برج شما افزایش پیدا کند، هزینه ساخت هر متر مربع نیز بیشتر خواهد شد. هزینه ساخت یک برج به عوامل مختلفی وابسته است. اگر بخواهیم شما را با این عوامل آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• ارتفاع برج:
ارتفاع ساختمانی که قصد ساخت آن را دارید، تاثیر بهسزایی در هزینه برج سازی ایفا میکند. هرچه برج بلندتر باشد، هزینه ساخت آن بیشتر خواهد بود.
• طراحی واحدها:
پیچیدگی طراحی برج نیز بر روی هزینه آن تأثیر میگذارد. در صورتی که قصد دارید تا برجهایی با طراحیهای پیچیدهتر ایجاد کنید، نیازمند آن هستید تا مبلغ قابل توجهی را برای استخدام مهندسین حرفه ای و خبره پرداخت کنید.
• هزینههای مربوط به مجوزها:
بخاطر شرایط خاصی که برجها دارند، به همین دلیل نیاز است تا مجوزهای مختلفی را برای ایجاد این سازهها دریافت کنید. به همین دلیل بخشی از هزینههای مربوط به ساخت و ساز برای دریافت مجوزها است.
البته نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که تخمین هزینههای ساخت یک برج بسیار به جزئیات پروژه وابسته است و به همین دلیل تخمین زدن هزینه ساخت برج بسیار سخت است و به همین دلیل پیشنهاد ما این است که از افراد متخصص و خبره در این حوزه کمک بگیرید.
هزینه ساخت ویلا در سال 1402
مدل دیگری از خانهها که میتوانید بسازید، خانههای ویلایی هستند. عوامل مختلفی وجود دارند که میتوانند قیمت ساخت ویلا را تغییر دهند. با این حال اگر در سال 1402 میخواهید ویلا بسازید، باید بین 14 تا 20 میلیون تومان براساس متراژی که قصد ساخت آن را دارید هزینه کنید.
نزدیک به 35 درصد هزینه ساخت ویلا مربوط به فرآیند سفت کاری بوده، 45 درصد را باید برای نازک کاری در نظر بگیرید و 20 درصد هم باید برای درب، پنجره، نما و ایجاد تاسیسات صرف شود. البته نوع و مدل ویلایی که میخواهید بسازید نیز روی هزینه ساخت هر متر اثر دارد. ویلای فلت کم هزینهترین مدل، سپس ویلاهای نیم پیلوت هستند که کمی قیمت بالاتری دارند.
از سوی دیگر ویلاهای دوبلکس و تریپلکس بیشترین هزینه را برای ساخت به خود اختصاص میدهند. به منظور بررسی مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه ساخت ویلا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• متراژ و طراحی ویلا:
اندازه ویلا و نوع طراحی آن نقش بسیار مهمی بر روی هزینه ساخت ویلا خواهد داشت. در صورتی که قصد ساخت ویلاهایی با طراحی پیچیده مثل دوبلکس و یا تریپلکس دارید، باید مبلغ بیشتری را به نسبت ساخت ویلاهای فلت پرداخت کنید.
• امکانات و تجهیزات ویلا:
امکانات و تجهیزاتی که قصد دارید تا برای ویلا خود در نظر بگیرید، نقش بسیار مهمی بر روی هزینه تمام شده ایفا میکند. در صورتی که امکاناتی چون استخر، سونا، باربیکیو، محوطه سازی و… را به ویلا خود اضافه کنید، هزینه ساخت آن افزایش پیدا میکند.
• موقعیت مکانی:
موقعیت مکانی ویلا نیز در کشور ما نقش مهمی بر هزینه ساخت ویلا دارد. در صورتی که قصد دارید تا در شهرهای شمال کشور اقدام به ساخت ویلا کنید، هزینههای مربوط به خرید زمین و ساخت و ساز بسیار بیشتر از سایر شهرهای ایران است.
هزینه ساخت خانه روستایی در سال 1402:
اگر میخواهید تا در روستا خانه بسازید، بخش قابل توجهی از هزینهها که برای خرید زمین باید در نظر بگیرید، کاهش پیدا میکند. در واقع هزینه خرید زمین در محیطهای روستایی ارزانتر از محیطهای شهری هستند. به همین دلیل هزینه ساخت خانه در سال 1402 بین 8 تا 10 میلیون برای متر مربع خواهد بود.
هزینه ساخت خانههای از پیش ساخته در سال 1402:
در سالهای اخیر خانههای از پیش ساخته نیز رونق قابل توجهی پیدا کرده و بسیاری از افراد از این سازهها استفاده میکنند. هزینه ساخت خانههای از پیش ساخته در سال 1402 به پارامترهای مختلفی وابسته است که شامل موارد زیر میشوند:
• نوع پروفیل مورد استفاده برای کف، بدنه، سقف: پروفیل در خانههای پیش ساخته در واقع اسکلت خانه به حساب می آید. در حال حاضر شاهد انواع مختلفی از پروفیلها هستیم. در صورتی که به سراغ محصولات سنگین تر مثل پروفیلهای ۴۰ * ۴۰ و ۴۰ * 80 بیایید، هزینههای شما افزایش پیدا میکند.
• نوع عایق:
یکی از دغدغههای مهمی که افراد برای ساخت خانه دارند، عایق بودن آن است. این موضوع در خانههای پیش ساخته اهمیت بیشتری داشته و تبادل گرما و سرما یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. شما میتوانید از عایقهایی چون پلی یورتان، پشم سنگ و یا عایق پلی استایرن استفاده کنید. با افزایش کیفیت عایق، هزینههای ساخت خانه در سال 1402 نیز بیشتر خواهد شد.
• نما خانه پیش ساخته:
نمای خانه نیز عامل دیگری است که میتواند هزینه ساخت خانههای پیش ساخته شده را تغییر دهد. اگر بخواهید نما خانه خود را فوق العاده شیک و زیبا کنید، به همان اندازه باید برای انجام این فرآیند هزینه کنید.
• پوشش سقف:
پوشش سقف عامل دیگری است که بر روی قیمت هزینه ساخت این دسته از خانهها اثرگذار است. اگر خانهها متراژ کمی داشته و تعداد طبقات آنها نیز کم باشد، هزینه شما کاهش پیدا میکند اما با افزایش متراژ و افزایش طبقات نیاز است تا از متریالهای متفاوتی استفاده شود که باعث تغییر قیمت خواهد شد.
• تاسیسات مکانیکی و الکتریکی:
یکی از مهم ترین بخشهای این دسته از خانهها، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی مورد استفاده است. نوع لوله کشی، پکیج و رادیاتور، نوع شیرآلات، در و پنجره ها، پوشش نمای داخلی، درب ورودی و اتاق ها و… میتوانند به صورت مستقیم هزینه ساخت این خانهها را تغییر دهند.
به دلیل تنوع بالایی که خانههای پیش ساخته دارند، تخمین هزینههای ساخت این دسته از خانه بسیار چالش برانگیز است.
برای ساخت خانههای پیش ساخته اقتصادی باید به ازا هر متر مربع 10 میلیون تومان هزینه کنید. خانههای پیش ساخته ویلایی متری 12 میلیون تومان و خانههای پیش ساخته لاکچری و فوق لاکچری تا 16 میلیون تومان نیز به ازای هر متر مربع هزینه ساخت خواهند داشت. با افزایش امکانات و ویژگیها این مبالغ نیز افزایش پیدا میکند.
حالا هزینه ساخت خانه در سال 1402 را میدانیم…
در این مطلب از سایت فولاد مهراد بیان کردیم که چگونه در کنار عواملی چون قیمت آهن، قیمت مصالح، هزینه خرید خانه، قیمت میلگرد و… نوع ساختمانی که قصد ساخت آن را دارید، بر روی هزینه ساخت خانه در سال 1402 اثر گذار است. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
میتوانید سوالات خود را برای راهنمایی با همکاران و مشاوران ما در میان بگذارید…